Нямам друга земя

 

 http://www.youtube.com/watch?v=OLsiFfv6K6E


      

 

Нямам друга земя, ако и цялата да гори в пламъци;

само дума на иврит може да прониже
сърцето и душата ми
С болка в телата, с глад в сърцата -
Тук е моят дом

Няма да замълча, защото земята ми е променила облика си
Няма да престана да й напомням и да пея,
докато не ме чуе и не отвори очите си.

Нямам друга земя –
докато не върне предишната си слава,
докато не отвори очите си...


Скъпи приятели,

В миналия брой на Шофар се обърнахме към вас със спешен призив за молитва за Гергана Петрова, която е главният преводач в екипа на ХПИ – България и редактор на изданието Шофар.

Знаете, че на 28 март Гергана претърпя много сериозен битов инцидент в жилището си в Ерусалим, което наложи сложна операция на шийните прешлени и поставяне на метални пластини в прешлените. Имаше разцепване на челото и натрошаване на носа, но слава Богу, тук зарастването няма проблеми.

Прогнозите на лекарите за свалянето на яката, която държи врата й, бяха за 14 май, но оттогава досега вече два пъти отлагат свалянето на тази яка. Възстановяването на Гергана върви доста трудно и все още не е на нужното ниво.

Най-безпокоящото е силното изтръпване на главата, ръката и крака. Лекарите не смятат, че е от металните пластини, но и не могат да установят причината засега. Нещата изглеждат доста сериозни, като се има предвид, че тя е доброволец и не получава никакво заплащане.

Трябва да започне рехабилитация, за което няма нужните средства. Досега от българска страна не сме й изпращали никаква финасова помощ.

Затова се обръщаме към всички вас- пастири и служители, приятели на Израел:
Молим ви, подкрепете Гергана! Вашата подкрепа в този труден момент за нея е животворна и неоценима, за което ап. Павел писа във 2 Коринтяни 9:1 А за даване помощ на светиите излишно е да ви пиша…

Гергана е не просто преводач, тя е мой помощник в ХПИ вече 10 години. Всички материали за Израел, които разпространяваме сред църквите и евреите в България и в Израел, са нейно дело, включително и през тези 4 години, в които служи в Ерусалимския офис на ХПИ.

Тя е единственият български мисионер в Израел и това е за наше общо благословение. Същевременно е и учител в детското служение на месиянската църква "Евен Израел", от която засега й помагат в ежедневните й нужди.

Преди няколко дни тя ни изпрати това издание на Шофар, което за нас е чудо, знаейки невъзможността й да пише. Благодарим на Бога за силата и куража, които дава на Гергана и в най-дълбока немощ да продължи да служи на другите.

Молим ви да продължите да ходатайствате за пълното изцерение и възстановяване на нашата сестра Гергана и за това Бог да я укрепи и да направи всичко това да “съдействува за нейно добро”, така както е записано в Рим.8:28 за “тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.”

Адресът, на който бихте могли да изпратите вашата подкрепа за Гергана, е:

Митка Запрянова Атанасова
П.К.95
Пловдив 4023

С дълбока благодарност към Бог за всеки един от вас,
Митка Атанасова и екипа на ХПИ-България

Повече за Гергана Петрова... http://cfibul.daznam.com/?q=bg/node/8





{START_COUNTER}